<تبدیل جنگل‌های مازندران به محل دفن زباله!
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 1488
نویسنده : کامران وزیری

فلاح با بیان این‌که شیرابه‌های زباله تهدید جدی برای سلامت افراد و جامعه محسوب می‌شود، افزود: زباله‌های رها شده در طبیعت به خصوص جنگل‌ها سبب به وجود آمدن فاجعه می‌شود.

 

فربد فخاری، کارشناس مسئول آلودگی آب و خاک حفاظت محیط زیست مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنای منطقه مازندران، بخشی از مشکلات موجود در خصوص انباشت زباله در محیط توسط مسافرین و ساکنین محلی را به دلیل نبود سطل‌های زباله در برخی محورها و نشیمنگاه‌ها و سواحل دانست و اظهار کرد: به طور حتم این امر سبب می‌شود افراد رغبتی جهت انتقال زباله‌هایی که در برخی موارد شیرابه دار است به مناطق دوردست تر دارای سطل زباله نداشته باشند.

 

وی افزود: برخی افراد اقدام به رهاسازی کیسه‌های زباله در مجاورت رودخانه‌ها، مراکز جنگلی، نشیمنگاه‌ها، سواحل و حاشیه راه‌ها می‌کنند که این اقدام سبب آلودگی محیط زیست و ایجاد مناظر نامناسب و زشت شده که به طور حتم نصب سطل‌های زباله مناسب در مسیر می‌تواند بخش عمده‌ای از مشکلات موجود را برطرف کند.

 

کارشناس مسئول محیط زیست مازندران یادآور شد: نکته قابل توجه دیگر در این خصوص این است که سطل‌های زباله‌ای که در مسیر پارک‌های جنگلی و جاده‌ها وجود دارد در بسیاری از موارد به دلیل حجم کم پاسخگوی پذیرش زباله‌های منطقه نبوده و در برخی مناطق، شاهد پراکندگی زباله‌ها در اطراف آن هستیم که در این خصوص یا باید بر تعداد سطل‌های مستقر در مسیرهای پرتردد افزوده شود و یا حجم سطل‌های موجود افزایش یابد.

 

فخاری ادامه داد: باید برنامه مدونی جهت تخلیه سطل‌های زباله و انتقال این زباله‌ها به صورت روزانه به مکان های مجاز دفن تنظیم شود زیرا تمامی اقدامات، بدون حمل بهداشتی زباله‌ها بی نتیجه خواهد ماند.

 

وی تصریح کرد: همکاری و هماهنگی مسئولان مرتبط با مدیریت پسماندهای عادی با توجه به ماده 7 قانون مدیریت پسماندها از جمله دهیاران، بخشداران، شهرداران، مسئولان اداره‌های کل راه و شهرسازی و راهداری مناطق تحت مدیریت با یکدیگر ضروری است تا در صورت نیاز نسبت به پاکسازی محورهای مورد نظر به صورت مستمر اقدام شود.

 

دبیر کمیته پسماند اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران با تاکید بر کاهش تولید پسماند و تفکیک زباله‌ها در محل تولید و ترجیحاً منازل مسکونی، گفت: باید در خصوص مسائل زیست محیطی به همراه اطلاعات شناسایی مراکز تفریحی و تاریخی منطقه توسط رسانه‌ها و ارگان‌های ذیربط با موضوع رعایت مسایل زیست محیطی برای مسافران و مردم منطقه فرهنگ سازی صورت گیرد که به طور حتم نقش مهمی در حفظ و حراست این منابع خدادادی خواهد داشت.

 

فخاری ادامه داد: مردم باید بدانند مکانی که استفاده می‌کنند جنبه عمومی داشته و متعلق به همه مردم ( حتی نسل های آینده) بوده و در آینده به طور حتم هزاران نفر دیگر نیز قرار است از این مکان استفاده کنند. آگاهی بخشی در خصوص عواقب ریختن زباله و رهاسازی آن در طبیعت و حاشیه جاده‌ها، رودخانه‌ها، دریا و آلودگی زیست محیطی ایجاد شده به طور حتم نقش بازدارنده و موثر خواهد داشت.

 

کارشناس مسئول محیط زیست مازندران، ایجاد فضای مناسب جهت فعالیت سازمان‌های مردم نهاد و بهره گیری از نظرات و توانمندی‌های این گروه در شهرهای مختلف استان در حل مسائل و بحران‌های زیست محیطی به ویژه موضوع مدیریت پسماند را از جمله راهکارهای زیست محیطی برشمرد.

 

فخاری یادآور شد: اخذ مبالغی از گردشگران در ورودی برخی مراکز گردشگری و مسیرهای پرتردد و مهم جهت تامین قسمتی از هزینه‌های انجام شده در بخش مدیریت زباله‌ها از دیگر راهکارهای زیست محیطی محسوب می شود.

 

قاسم احمدی لاشکی، دبیر مجمع نمایندگان مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنای منطقه مازندران، تصریح کرد: یکی از مهمترین معضلات استان، مهمان‌پذیر مازندران است که مشکل عدیده‌ای را از حیث جمع‌آوری زباله برای شهرداری‌ها و بخشداری‌ها ایجاد کرده است.

 

وی با اشاره به رهاسازی زباله‌ها در محورها و سواحل مازندران گفت: در حال حاضر در غالب مسیرهای اصلی جاده‌های منتهی به شمال کرج به چالوس، هراز و فیروزکوه، مسافران تردد می‌کنند و متاسفانه هنوز فرهنگ پاک نگهداشتن محیط زیست نهادینه نشده و از این جهت آسیب بر مردم بومی مازندران به وفور مشاهده می شود.

 

دبیر مجمع نمایندگان مازندران ادامه داد: مسافران بسیاری وارد مازندران می‌شوند و عوارض جاده‌ای نیز از آنان دریافت نمی‌شود، بنابراین تنها ره‌آورد آنان برای استان، زباله است.

 

احمدی لاشکی با اعلام این‌که وضعیت جمع‌آوری زباله در سواحل مازندران نامطلوب است، افزود: متاسفانه وضعیت خوبی در سواحل نداریم و این مشکل در سواحلی که طرح‌های سالم سازی دریا در آن اجرا نمی‌شود به وفور مشاهده می‌شود. همچنین جنگل‌های مازندران به محل دفن زباله تبدیل شده که آسیب جدی بر استان وارد کرده است.

 

نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس تصریح کرد: در دولت‌های گذشته اتفاق خوبی افتاده و احداث دو نیروگاه در شهرهای ساری و نوشهر پیش بینی شده که تحقق آنها مستلزم اختصاص اعتبارات لازم است.

 

احمدی لاشکی با تاکید بر این‌که باید متولی برای سواحل مازندران در نظر گرفته شود، افزود: در جاده‌های استان نیز به جهت کمبود اعتبارات نمی‌توانند افرادی را جهت جمع آوری زباله در محورهای استان استخدام کنند که باید در این راستا حمایت جدی صورت گیرد. فرهنگ سازی در خصوص جمع آوری زباله در محورها و سواحل استان باید نهادینه شود.

 

گزارش از زهرا طاهری، خبرنگار ایسنای منطقه مازندران


دشمن عقل امام علی علیه السلام : اَلْهَوى عَدُوُّ الْعَقْلِ؛ هواى نفس، دشمن خرد است. شرح غرر: ج1، ص68

:: موضوعات مرتبط: محیط زیست , ,
:: برچسب‌ها: محیط زیست , مازندران , بی توجهی به طبیعت ,



مطالب مرتبط با این پست
.
بلندترین آبشار کشور کجاست؟ ‌
وقتی گوگل حیوانات‌ را غافلگیر می‌کند/ عکس
تبدیل جنگل‌های مازندران به محل دفن زباله!
تصویری زیبا از محبت بچه آهو
قطع دلخراش 47 اصله درخت سرخدار با قدمت 190 میلیون سال در گلستان
کم‌لرزه‌ترین منطقه ایران برای انتقال پایتخت کجاست؟
مویه‎ در سوگ پلنگ زاگرس
7 شهری که تا پیش از سال 2100 از بین می‌روند + تصاویر
جذاب‌ترین پله‌های دنیا + تصاویر
رشد زمین‌خواری در لواسانات و رودهن!
حراج شالیزارها !
تازه ترین افشاگری ادوارد اسنودن !!
قتل عام گسترده حیوانات در خراسان!
کشتن یک پلنگ توسط شکارچی ثروتمند/ جریمه 5 میلیونی برای پلنگی که پوستش 7 میلیون تومان فروخته شد.
آتش و جاده، دو مهمان نامبارک پارک ملی گلستان/ شعار حفاظت از محیط زیست دولت در گلستان اجرا نمی شود
عکس/ موجوداتی که درونشان معلوم است!
رسم مهمان‌کشی !
دریاچه ارومیه تا دو سال دیگر خشک می‌شود/رهاسازی بی‌برنامه آب
طرح یوز×۱۰ آمد/ پایان کشتار یوزپلنگ یا آغاز چالشی جدید
شکار نشان مردیست؟ شما که خیلی مردید!
تفریح شکارچیان باجان حیات‌وحش/پرندگان مهاجر گلستان خواب‌خوش ندارند
مجازات قانونی مخربان محیط زیست چیست؟
پنهان‌کاری ۹ ماهه در محیط زیست/ هیرکان دفن شده است!
چه کسانی بلوط های ایلام را به آتش می‌کشند؟ فرزند فداکار «مانشت» را تنها نگذاریم
استخدام شکارچی درفرودگاه‌مهرآبادبرای شکار کبوتران/ سکوت محیط زیست!



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: